המצרכים (4 מנות):
למרינדה:
- כוס שמן זית
- מיץ מרבע לימון
- 6 שיני שום, כתושות
- חצי כוס עשבי תיבול, קצוצים וטריים (אורגנו, נענע, כוסברה, תימין, מרווה ורוזמרין)
לשישליק:
- 1 ק"ג נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, חתוך לקוביות של כס"מ מרובע (לבקש מהקצב)
- 200 גרם קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 4 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- כמה עגבניות שרי
- סלסילת פטריות שמפיניון טריות
- בצל לבן, חתוך לקוביות
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הבשר ומעבירים למקרר לשעה.
- מכינים את השיפודים: מרכיבים על שיפוד קוביית נתח קצבים, קוביית פלפל, קוביית בצל, פטרייה, קוביית נתח קצבים, קוביית קישוא, שרי – או כל מינון אחר שאתם אוהבים (מומלץ תמיד להשתמש בשיפודי מתכת אשר משפרים את הצלייה הפנימית של הנתחים בזכות חום השיפוד).
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מחממים מחבת עבה או מחבת פסים ויוצקים מעט שמן זית. צורבים את השיפודים למשך כחצי דקה מכל צד כך שייאטמו היטב.
- מעבירים את השיפודים לתבנית אפייה וצולים בתנור למשך כ-5 דקות נוספות (שימו לב לא לבשל אותם יתר על המידה). ממליחים, מפלפלים ומגישים עם פלח לימון בצד.
* אם יש האפשרות, אפשר ומומלץ לצלות את השישליק על גריל פחמים.
קרדיט: מאקו