Menu

Kapanda Farm

רוסטביף מנתח פיקניה

תכירו את הפיקניה, נתח מעולה של בשר בקר ישראלי שיפתיע אתכם מחיר וידהים אתכם בטעם. צלייה בתנור תעשה פה את העבודה בשבילכם ותשיג לכם רוסטביף ישראלי מהמם, משויש וחגיגי שתתענגו על כל פרוסה ממנו

המצרכים :
1 נתח פיקניה של בשר בקר ישראלי טרי במשקל של בין 1.3-1.6 ק"ג
5 כפות שמן זית מלח אטלנטי

אופן ההכנה:
1. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני צלייה (נתח בטמפרטורת מקרר לא ייצלה באופן אחיד. חלקו הפנימי יהיה נא והחיצוני עשוי מדי).
2. מחממים תנור ל-230 מעלות בפונקציית טורבו+חום עליון.
3.חורצים את שכבת השומן בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה ומעסים את הנתח בשמן זית. מתבלים במלח גס בנדיבות.
4. מניחים את הנתח בשלמותו על רשת צלייה מעל תבנית, כשהצד של השומן פונה מעלה ומעבירים לתנור לצלייה במשך כ-15 דקות, או עד שהשומן קיבל צבע מושחם יפה.
5 . מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-140 מעלות וצולים כשעה נוספת. (צלייה בחום נמוך לאחר צריבה בחום גבוה היא הסוד לצלייה אחידה ולרכות מתבקשת)
6. דוקרים באמצעות מד חום בשר את מרכז הנתח ומודדים 58 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנור וממתינים 10 דקות.
7. פורסים ומגישים


צילום: אמיר מנחם
קרדיט: מאקו

Scroll to Top