חוות קפנדה – משפחה חקלאית ישראלית
בלב קיבוץ נחשולים, בין הכרמל לים, שוכנת חוות קפנדה – חוות גידול צאן ובקר המשלבת מסורת חקלאית עם איכות, יצירתיות וחדשנות ישראלית.
בעלי החיים בחווה ניזונים משטחי המרעה הטבעי של הר הכרמל, וממזון איכותי ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה. אנחנו מאמינים שרווחת בעלי החיים וגידול טבעי ומקיים מועילים לסביבה, לבעל החיים ולאיכות הבשר.
החווה מנוהלת על ידי תמיר ודניאל אייזיק, אחים בני קיבוץ נחשולים. השם "קפנדה" נושא עימו סיפור משפחתי מרגש – זהו שמה של חוות הבקר שהקים סבא ראסל בזמביה, מגדל בקר מעורר השראה אשר גידל בקר למעלה מ-70 שנה. כמחווה לסבא ולמורשתו החקלאית המפוארת, בחרנו להמשיך את דרכו כאן, על אדמת ישראל.
אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם חקלאים מקומיים נוספים משלב הגידול ועד היצע המוצרים בחנות, כדי לתמוך בעשייה ותוצרת ישראלית, מקומית ואיכותית.
החנות
הקצביה שלנו הממוקמת בקיבוץ נחשולים בסמוך לחווה, מציעה את המוצרים הטריים והאיכותיים ביותר – ישירות מהמרעה לצלחת שלכם. אנחנו מאמינים בגישת "Farm To Table". לצד בשר הבקר והטלה שגדלים אצלנו בחווה, אנחנו מציעים תוצרת חקלאית מקומית באיכות הגבוהה ביותר.
אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק ממשפחת חוות קפנדה – משפחה חקלאית ישראלית שחיה ונושמת את האדמה, מחויבת לאיכות ללא פשרות, ומאמינה בחיבור ישיר בין המגדל לצרכן.
תמיר, דניאל וצוות החווה ❤️
ניסוי חקלאות מחדשת
כחלק מהשאיפה שלנו לגדל בשר טבעי, איכותי ובריא יותר אנחנו שואפים להזין את הבקר שלנו בצורה
הטבעית ביותר, האקלים בארץ ושטחי המרעה הקטנים לא מאפשרים לנו לגדל בקר במרעה כל השנה והדבר מוביל אותנו לחפש פתרונות חדשניים ויצירתיים. אחד הפתרונות שאנחנו חוקרים הוא חקלאות מחדשת ורעיה מחזורית. הרעיון הוא לשלב בע״ח בתוך מטעים שדורשים השקייה כל השנה , וכתוצאה מהשקייה זו צומחים הרבה עשבים נלווים בין השורות. בתיאוריה כולם מרוויחים-בעלי החיים נהנים ממזון עשיר שצומח בין שורות העצים והמטעים נהנים מדישון הקרקע. בנוסף, השילוב מבטל את הצורך של החקלאים לכסח או לרסס את ה״עשבים ״ שגדלים בין השורות. ומה במציאות?
זה מה שבאנו לבדוק. לפני מס׳ חודשים התחלנו ניסוי במטעי האבוקדו של קיבוץ נחשולים ובננות החוף, הכנסנו קבוצה של 15 עגלות לתוך מטעי האבוקדו אותם חילקנו למספר שטחים ע״מ לבדוק אם השילוב עובד טוב ואין פגיעה בעצים או במערכות ההשקייה